The Pretty Things, 13. april 2013. Borgerforeningen, Svendborg

Kl. 13.54 satte Svendborg-toget sig planmæssigt i bevægelse - om bord var bl.a. medlemmerne af Hans Jørgen Skov-klubben, der således var ude på sin første "On-Tour". Målet var Borgerforeningen i Svendborg, hvor The Pretty Things skulle spille sammen med fynske Jackson's Garden. 

Forinden vi nåede så langt, tilbragte vi dog nogle hyggelige timer på en del af Svendborgs mange fine (ryge)værtshuse. Vi startede i Kahytten, som lå i et kælderlokale under "Den høje stue". Her havde man meget forskelligt (og godt) øl. Palle fik således en hidtil ukendt juleøl fra England.

Næste stop var "Strandlyst" - endnu et brunt værtshus, men også et godt (blues) spillested. Steder som "Strandlyst" savnes i Odense, var klubmedlemmerne enige om. The Kinks bød os velkommen på anlægget. Senere dukkede også The Band op. Nærmest som bestilt. 

Det ur-gamle "Hong Kong" har skiftet navn og hedder nu Rasmus, men lokaler og kunder syntes at være de samme. Kunderne har nok slet ikke opdaget noget! Øludvalget var dog udvidet med bl.a. noget Hancock. Under et billede af en mand i kvindeundertøj, som grillede en kylling med en blæselampe med Lenin på væggen (!) satte Palle sit mobile Hi-fi anlæg op, og så hørte vi The Pretty Things og drak flere øl. Faktisk var dét øl, som Carsten, Jan og Per bestilte surt og så fik vi alle en ny gratis omgang (Rasmus No. 19). 

Tiden løb og den løb fra os. Vi måtte ringe til Torvecafeen og melde forsinket ankomst, men frem nåede vi og her stødte et par af Per Stigs venner til: Flemming og Birthe var kommet helt fra Ebletoft for at høre The Pretty Things. Vi fik glimrende dansk mad og godt øl/god vin. Palle fik som det eneste klubmedlem en egentlig dessert - vi andre drak Irish Coffee.

Klokken var ved at være 19.30 og vi begav os med Per Sti(g)finder i spidsen rundt og rundt i ring i Svendborgs bymidte, indtil vi mødte nogen, der også skulle til koncert. Egentlig mærkeligt at vi kunne fare vild, når stedet nu lå mindre end 50 meter fra Torvecafeen. Måske Per Sti(g) alligevel ikke har været spejder?

Præcis kl. 20.30 satte fynske Jackson Garden (Dannet 1965 og opvarmning for Pretty Things i 1969) sit sæt i gang. Med den gamle hippie Erik Werner i spidsen leverede gruppen et fint sæt med vægten lagt på egne kompositioner og Dylan-numre.

Med et schweizer-urs præcision gik de gamle rhytm 'n' blues-helte fra London på kl. 21.30. Der var sandt at sige ikke overfyldt i Borgerforeningen, så man kunne komme ganske tæt på. The Pretty Things med Phil May og Dick Taylor i spidsen satte fuld hammer på fra starten med en række klassikere fra den første periode. herefter fulgte sange fra den flotte "S.F. Sorrow", en gåsehudsafdeling med Taylor på Slideguitar og numre "he used to play with Mick Jagger and Keith Richards in Dartford" - Endelig sluttede man af med flere af de gode gamle. Heldigvis også "Come See Me".

Ekstranumrene var  "L.S.D." og "Roadrunner". Halvanden times tid efter var det slut.

Sætlisten:

Honey I  Need

Buzz The Jerk

Hey Mama, Keep Your Big Mouth Shut

Bright Light Big City

The Beat Goes On

Alexander

Defecting Grey

S.F. Sorrow Is Born

She Says Good Morning

Private Sorrow

Ballroom Burning

Blues Jam

You Can't Judge A Book By Looking At The Cover

Get The Picture?

Come See Me

Mona

Midnight To Six Man

Ekstranumre:

L.S.D.

Roadrunner 

Musikerne var hurtige ude i foyeren og skrive autografer. Michael fik Dick Taylors kragetæer, mens Per Stig fik alle gruppemedlemmers autografer plus en enkelt fra et noget betuttet garderobepersonale. Per Stig har senere skænket originalen (billetten med autografer - ikke ham fra garderoben) til HJS-klubben.

På vej til banegården stoppede vi op på "Den Høje Stue", hvor vi fik Gammel Carlsberg med originale etiketter. Tilbage i Odense ved 01.00-tiden, tog de mest hårdføre ældre mænd  vejen forbi "Ryan's", hvor Jan Enevoldsen gav en Guinness. Så sover man så godt.

En god dag, aften og nat var forbi. De kan endnu: Svendborg, The Pretty Things og Hans Jørgen Skov-Klubben!

Se billeder fra dagen og aftenen herunder:

I "Kahytten"

På "Strandlyst"

Hos "Rasmus"

...med Palles "On The Road-Gear"

på Torvecafeen

...og med ørepropper!

...og very bad beer...

...var vi klar til The Pretty Things

...og autografer bagefter