Jørgen Mylius

Hans Jørgen Skov

Bodil Moseholm

Jan Ewens

Palle Aarslev

Erik Kramshøj

Tom Browne

Ole Reitov

Palle Holgersen

Hans Otto Bisgaard

Johannes Rasmussen

Edmondt Jensen

Rock og Pop i DR 1962-1977

Onkel Otto hygger med tobak og vinyl

Onkel Otto hygger med tobak og vinyl

Sidst redigeret december 2020

Danmarks Radio havde prøvet at tie rockmusikken ihjel. Det var ikke lykkedes totalt, men rock- og popfans i 1950'erne var på dansk radio oftest henvist til f.eks. Giro 413, hvor man kunne høre diskret popmusik med Blue Boys og Four Jacks. Men 2. august 1958 blev DR's monopol brudt.

Radio Mercur
Radio Mercur sendte første gang den 2. august 1958. Det var en rent reklamefinanseret radio, som sendte på FM-båndet fra et skib i internationalt farvand i Øresund. Så vidt vides var der tale om den første skibsbaserede reklameradio af denne type i verden.

Idéen til Radio Mercur kom fra en ung mand ved navn Per Jansen. Sammen med sølvgrosserer Ib Fogh startede han den radiostation, der for første gang siden 1925 brød det  statslige monopol på radiospredning, som var forbeholdt Statsradiofonien. Senere fulgte andre skibsbaserede radioer ved Sveriges, Hollands og Englands kyster.

Radio Mercur udnyttede, at radiosending i internationalt farvand kun var reguleret af internationale aftaler for radiospredning, som ikke havde taget højde for et fastliggende skib der sendte udsendelser rettet mod land. Inspirationen kom bl.a fra den amerikanske "Voice of America", der sendte fra et skib Middelhavet og fra reklamesenderen Radio Luxembourg.

Radio Mercur havde studier i land, hvor de fleste udsendelser og reklamer blev produceret og derefter sejlet ud til sendeskibet. Ud over studier og salgskontor købte man ogs det tidligere Nørrebros Teater og indrettede det til showoptagelser under navnet Radio Mercur City.

Det første sendeskib var "Cheeta Mercur". Den blev senere suppleret af det større "Cheeta ll ", som blev lagt i Storebælt /Kattegat for at dække Fyn og en stor del af Jylland og derved gøre Radio Mercur næsten landsdækkende.

Radioen sendte populær musik og shows og masser af reklamer og havde en meget frisk og direkte stil. Den blev efterhånden en alvorlig konkurrent til den statslige radio, Statsradiofonien, der senere skiftede navn til Danmarks Radio. På et tidspunkt viste det sig, at piraten havde flere lyttere end Danmarks Radio.

Blandt de mange populære medarbejdere i Radio Mercurs fire år var Pedro Biker, Hans Vangkilde, Anders Dahlerup, Nete Schreiner, Poul Reinau, Niels Heilman, John Stenberg, Vagn Jensen, Per Wiking, Hannah Rahlff, Ida og Bent From og Hannah Bjarnhof. En periode var Ib Glindemann tilknyttet med sit Bigband.

Radio Mercur begyndte også at sende regelmæssigt i stereo som en af de første stationer, hvis ikke den første radiostation i Europa. Udstyret blev udviklet til Radio Mercur af radiofabrikken Bang & Olufsen, der også sponsorerede en række udsendelser i stereo.

Fra efteråret 1958 lejede Radio Mercur også sendetid ud til et svensk foretagende under navnet "Skånes Radio Mercur", som blev ledet af Nils Erik Svensson. Det blev senere til Radio Syd under ledelse af "piratdronningen" Brit Wadner. Denne illegale reklamesender overlevede helt til 1966. Desuden hjalp Radio Mercur til at få den hollandske station Radio Veronika i gang, som eksisterer i legal form i dag.

I 1961 brød en gruppe medarbejdere med Radio Mercur i utilfredshed med udviklingen af radioen. Med centrale folk som Benny Knudsen, Vagn Jensen og Hans Vangkilde startede de en konkurrerende station under navnet Danmarks Commercielle Radio eller bare DCR. Efter en kort periode med to piratradioer slog de to radioer sig igen sammen som Radio Mercur.

I 1962 blev Radio Mercur tvunget til at lukke, da en lov - den såkaldte " Lex Mercur " - blev vedtaget i Folketinget.

Kort efter lukningen den 31.juli 1962 begyndte Radio Mercur at sende igen. Den 13. august kunne man igen høre båndede programmer og reklamer.

Efter to dages illegal sending valgte de danske myndigheder at sende en politistyrke ud for at borde sendeskibet og beslaglægge det. Under en retssag forsøgte man at få dømt bagmændene bag radioen, blandt andet finansmanden Alex Brask Thomsen, der var med til at etablere DCR og senere kom med i Radio Mercur. Han blev dog frikendt i landsretten for ansvar i de ulovlige sendinger efter lukningen.

I Sverige lykkedes det som sagt for Radio Syd at fortsætte frem til 1966, selv om lederen Brit Wadner blev idømt fængselsstraffe. Senere fortsatte hun Radio Syd under mere sydlige himmelstrøg, til sidst i Gambia. I 1987 startede den tidligere Mercurmedarbejder John Stenberg en lokalradio på Frederiksberg under navnet Radio Mercur. Stenberg fortsatte med at lave lokalradio frem til 1994, til sidst med Classic Radio. I udlandet fandt Radio Mercur også vej, idet journalisten Erik Haaest havde indgået en aftale om brug af navn og kendingsmelodi med Per Jansen efter Radio Mercurs danske lukning. Således lød Radio Mercurs fanfare en tid i æteren over Mallorca og Costa del Sol. Senest har en lokalradio i Kolding i 1998 udnyttet navnets popularitet med en musikudsendelse under titlen "Radio Mercur Gold". Historien om Radio Mercur og DCR kan man læse meget mere om i bogen "Pirater i æteren"

Radio Luxenbourg

Kunne man ikke tage Radio Mercur, kunne man forsøge sig med den ligeledes reklamefinanserede Radio Luxenbourg, der sendte på 208 meter mellembølge. Oftest var der mest knas og bragen, men ind i mellem kunne man da fange noget rockmusik fra både USA og England og man kunne høre de ugentlige hitlister.

Radio Luxembourg begyndte sine udsendelser på langbølgebåndet i 1933 fra Beidweiler på frekvensen 1282 meter/234 kHz. I 1939 blev udsendelserne afbrudt af 2. verdenskrig.

Under 2. verdenskrig blev stationen benyttet af Grossdeutscher Rundfunk, og efter verdenskrigen nogle år af Voice of America.Stationen blev først selvstændig igen 1951.

Man sendte derefter på frekvensen 208 meter/1439 kHz, senere 1440 kHz efter frekvensregulering efter "Copenhagen Conference of 1948"/"Copenhagen plan", på mellembølgebåndet fra Marnach, samt på kortbølge på 6,090 MHz. Udsendelserne blev optaget i England og udsendt i Luxembourg.

Radio Luxembourg var den første private radiostation med reklamer og kunne modtages overalt i Europa og dermed Danmark, men med meget svingende kvalitet pga. såkaldt fading. Fading skyldes ændringer i Troposfæren og Ionosfæren. Radiostationen lukkede i 1992.

Musikradioen P3

Presset fra den danske ungdom om popmusik i dansk radio voksede og Danmarks Radio svarede med Musikradioen P3, der gik i luften 1. januar 1963. 

De fik programmerne "Efter skoletid", "For de unge" "Mellem Lektierne" "For teenagere" og "Musik for ungdommen" bestyret af ingen ringere end Hemming Hartmann-Petersen (Habakuks bror), der sammen med værter som Pedro Biker, Bent Schærff, Peter Borgkilde, Lars E. Kristiansen (ja - Trafik-Lars), Edmond Jacobsen, Ove Astrup, Jimmy Stahr og Ebbe Langberg stod for afviklingen i starten. Spillelisterne viser, at der var meget musik og stort set ingen snak i disse programmer. Musikken fyldte typisk 28 minutter og snakken kun 2 minutter i løbet af den halve time programmerne typisk varede i starten."Musik fo ungdommen" strakte sig dog over 40 minutter søndag aften.

Mange blev skuffede - herunder en ung gymnasieelev som skrev et brev til Danmarks Radio. Han blev ringet op af Hemming Hartmann-Petersen og blev interviewet i "Mellem Lektierne" 22. januar 1963. Den unge mand luftede sin utilfredshed og foreslog bl.a. en ugentlig hitliste.

Midt i interviewet kom programchef for Underholdningsafdelingen Kaj Bruun ind i studiet og gav gymnasieeleven lov til at lave en hitliste. Således kom Jørgen Mylius i slutningen af januar 1963 ind på P3.

Myten siger at der ikke blev spillet pop i P3's ungdomsprogrammer før Jørgen Mylius kom til. Der blev spillet en del jazz, dansk refrain og noget klassisk men - der blev også spillet pop og lidt pigtråd før Mylius som nedenstående liste over de mest spillede kunstnere i januar 1963 viser:

1) Elvis Presley: 34
2) Cliff Richard: 18
3) Pat Boone: 12
4) Ella Fitzgerald: 10
5) The Shadows: 9
6) Connie Francis: 8
7) Little Eva: 7
8) Bob Anders: 6, Petula Clark: 6, Chris Barber: 6, Eartha Kitt: 6, Louis Armstrong: 6

Kilde: Henrik Smith-Svertsen

Hans Jørgen Skov var blevet ansat på P3 den 5. januar 1963 og fik sin debut som vært i "Mellem lektierne" 15. januar 1963. Senere på måneden kom han lidt ind over "For de Unge" (mandag+onsdag+fredag). Han overtog de fleste "Efter Skoletid" fra 7. februar 1963. I løbet af foråret fik han og Jørgen Mylius efterhånden ansvaret for pop-programmerne i P3 og de to kørte faktisk stort set alle faste pop-programmer (ordet rock brugtes ikke før sidst i 1960'erne) helt frem til 1968 og mange af os i Hans Jørgen Skov-klubben fik defineret vort første musikalske ståsted af de to herrer.

Deres arbejdsvilkår i 1963-64 var langtfra optimale. Proceduren var dengang, at pladeselskaberne sendte et udvalg af pladenyheder ind til Radiohuset i Rosenørns Allé. Her blev de lyttet igennem af et selvbestaltet bedømmelsesudvalg bestående af bl.a. Vagn Borggaard og Jørn Hjorting. Plader, der slap igennem censuren blev lagt i en bunke med en seddel "Indkøbt" - de, der ikke gjorde fik hæftet sedlen "Retur" på sig. Først i september 1965 blev bedømmelsesudvalget nedlagt.

I 1968 voksede presset på især Jørgen Mylius' musikalske linie, som mange fandt for poppet. Ude i verden (og også lidt i Danmark) havde musikken udviklet sig eksplosivt siden 1963 - det kunne man bare ikke høre i P3. Bladet Superlove samlede underskrifter mod Jørgen Mylius (3000 stk) og folk gik i demonstration i Københavns gader. Protesterne betød at mange af de gamle programmer stoppede - men de gamle programværter fortsatte med programmer med andre titler - med en enkelt undtagelse: Programmet "Din mening" med Bodil Gylling (senere Moseholm).

Først i 1969 kom der folk fra "rock miljøet" ind på radioen. Den første var Palle Aarslev (august 1969). der kom fra et job som musikanmelder på Kristeligt Dagblad. Han banede vejen de efterfølgende år for folk som Hans Otto Bisgaard, Erik Kramshøj, Ole Reitov, Jan Sneum, Jens Jørgen Gjedsted, Jan Ewens, Jan Borges og Jan Søttrup - som alle skabte fine programmer om rockmusikken i al dens væsen op gennem 1970'erne.

I april 1973, ændredes P3' sendeplade radikalt og ud røg stort set alle de faste programmer til fordel for en generel "Musik-radio Profil".  Herefter var der stadig pop og rock i radioen men nu mere som tema-programmer om enkelte solister eller genre. Derfor stopper nedenstående oversigt på dette tidspunkt.

Den (næsten) komplette liste over faste pop- og rockprogrammer i DR 1960-1973 

Der kan godt have været andre værter end de nævnte i kortere eller længere perioder.

 • Teenager-Hjørnet (P2). 8/9 1960-14/6 1962. Jørn Hjorting. Torsdage. Oftest kl. 19.15-20.00. Første gang at DR rettede et program direkte mod Ungdoms-segmentet. Første sang i første program var "It's Now Or Never" med gode gamle Elvis.
 • Ti Vi Ka' Li´ (P1). 16/10 1962 - 11/6 1964 * Jørn Hjorting og Per Møller Hansen. Kendingsmelodi: Francis Bay: Trumpet Blues And Cantabile. Hør den her: https://www.youtube.com/watch?v=2NOQCzkca3k&list=PLXGQtKNQuC4cuWcn_CvXknPT-3d9KrOz1&index=15&t=0s
 • For teenager (P3) * 1. Januar 1963 - 10. juni 1965 * Ebbe Langberg (den første måned) Jørgen Mylius og Hans Jørgen Skov.
 • Efter skoletid (P3) * 2. januar 1963 - 12. april 1968. stort set sendt alle hverdage i hele perioden. Det legendariske sendetidspunkt kl, 15.20 -16.00 dukker op i oktober 1966* Mest Hans Jørgen Skov og Jørgen Mylius. Kendingsmelodi: "Hey Good Looking" - en Hank Williams sang udført af Floyd Cramer.Hør den her: https://www.youtube.com/watch?v=LR5Of2oHXy8
 • For de unge (P3): 2. januar 1963 - 28. juni 1968 * Hans Jørgen Skov debuterede som studievært i DR 14. januar i dette program. Peter Borgkilde, Hans Jørgen Skov, Jørgen Mylius
 • Musik for ungdommen (P3) * 6. januar - 7. april 1963 * Peter Borgkilde, Bent Schærff, Hemming Hartmann-Petersen, Hans Jørgen Skov m.fl.
 • Mellem lektierne (P3) * 15. Januar 1963 - 28. februar 1963 * Tirsdag og torsdag kl. 16.30-17.00. Hemming Hartmann-Petersen, Hans Jørgen Skov
 • Top 20 version 1 (P3) * 29. Januar 1963 - 30. Juni 1964 - Jørgen Mylius. Første gang præsenteret som en del af programmet "Mellem Lektierne". Fra 5. marts sendt i en forlænget udgave af Efter Skoletid, kl, 15.30-16.30. Samme titelmelodi som Efter Skoletid.
 • Poprunden (P3) * 27. november 1963 - 29. juni 1968 * Jørgen Mylius, Hans Jørgen Skov, Lene Svarre
 • Hootenany (P3) * 30. august 1965 - 11. april 1968 * Tom Browne
 • Country & Western/Country & Folk/Country-Ekspressen (P3) 5.december 1965 - 16. Marts 1977 * Mange værter, bl.a. Finn Kragerup, Hans Jørgen Skov, Jørgen Mylius, Johannes Rasmussen
 • Folkemusik (P3) * 7. december 1965 - 18. april 1971 * Hans Vangkilde, Per Dich, Henry Petersen
 • Ung Time (P3) * 1. oktober 1966 - 1. juni 1968 * Hans Jørgen Skov, Jørgen Mylius.
 • Top 20 version 2 (P3) * 2. oktober 1966 - 16. februar 1969 * Jørgen Mylius
 • Beat Forum (P3) * 29. oktober - 24. december 1967. Hans Jørgen Skov og Jørgen Mylius
 • Top Of The Pops (P3) * 10. januar 1968 - 7. marts 1969 * Brian Mathews
 • London News (P3) *1. februar 1968 - 18. marts 1977 * Tom Browne.
 • Unge Hilsener (P3) * 15. April - 24. juni 1968 * Lene Svarre
 • Pop Centrum (P3) * 16. april 1968 - 4. oktober 1969 * Jørgen Mylius, Hans Jørgen Skov, Sven Wezelenburg
 • Pop Non-Stop (P3) * 19. april 1968 - 30 april 1971 * Ingen vært
 • Pop In (P3) * 5. juni 1968 - 27. april 1971 * Hans Jørgen Skov, Palle Aarslev, Finn Kragerup, Jørgen Mylius, Sven Wezenburg, Johannes Rasmussen.
 • Discotheque '68 (P3) * 9. juni - 31. oktober 1968. Jørgen Mylius
 • Din Mening (P3) * 1. juli 1968 - 25. august 1969 * Bodil Gylling (Moseholm)
 • Top Nyt (P3) * 3. juli 1968 - 27. oktober 1971 * Jan Ewens
 • Pop Nonsens (P3) 6. juli - 28. september 1968. Bodil Gylling (Moseholm)
 • Afterbeat (P1) * 5. september 1968 - 29. marts 1977. Børge Roger Henriksen, Birger Jørgensen, Gorm Lertoft.
 • Tamburinen * 6. september 1968 - 10. marts 1973. TorbenUlrich og Erik Wiedemann
 • Pop Spot (P3) * 5. oktober 1968 - 30. august 1969 * Bodil Moseholm
 • LP Top 10 (P1) * 15. februar 1969 - 28. april 1973 * Jørgen Mylius
 • Top 10 (P3) * 23. februar 1969 - 1. oktober 1972 * Jørgen Mylius
 • Disc Jockey (P3) * 1. september 1969 - 30. november 1970 * Bodil Moseholm
 • AktueLP (P3) * 6. oktober 1969 - 28. april 1971* Hans Jørgen Skov, Palle Aarslev, Sven Wezelenburg, H.O Bisgaard, Palle Aarslev.
 • Pop Nu (P3) * 7. oktober 1969 - 1. maj 1971 * Jørgen Mylius. Hans Jørgen Skov, Johannes Rasmussen
 • Beat Gæst(er) (P3) 8. oktober 1969 - 31. april 1972 * Palle Aarslev, Ole Reitov, Hans Otto Bisgaard, Erik Kramshøj
 • Pop 3 (P3) * 11. oktober 1969 - 14. februar 1970 * Jørgen Mylius, Hans Jørgen Skov, Palle Aarslev m.fl.
 • Pop Profil (P3) * 8. januar -25. juni 1970 * Palle Aarslev
 • Beat LP (P1-P2) * 26. oktober 1969 - 24 marts 1973. Jan Ewens
 • Beat Rapport (P3) 17. februar 1970 - 27. marts 1973 * Palle Aarslev, Hans Jørgen Skov, Hans Otto Bisgaard, Jørgen Mylius.
 • Rock (P3) * 2. juli 1970 - 29. april 1971 * Palle Aarslev, Hans Otto Bisgaard, Hans Jørgen Skov
 • Humlen - Især for unge (P3) * 5. september 1970 - 30. oktober 1971 * Bodil Moseholm, Tim Cenius, Jan Ewens m.fl.
 • BeaTema (P3) * 7. december 1970 - 25. oktober 1971 * Bodil Moseholm, Tim Cenius + en lytter
 • Grå mandag (P3) * 11. januar - 26. juli 1971 * Carsten Overskov
 • Pop Punktet (P3)* 4. maj 1971 - 27. marts 1973 * Finn Kragerup, Hans Jørgen Skov, Jørgen Mylius, Christian Flagstad, Michael Bundesen.
 • Blindebuk (P3) * 5. maj - 29 december 1971 * Palle Aarslev
 • Beat Tid (P3) * 6. maj 1971 - 30. marts 1973 * Jan Søttrup, Hans Otto Bisgaard, Erik Kramshøj, Hans Jørgen Skov, Finn Kragerup, Ole Reitov, m.fl
 • Pop Før Pop Nu (P3) * 8. maj 1971 - 30. marts 1977 * Jørgen Mylius, Finn Kragerup, Johannes Rasmussen m.fl.
 • Beat Undervejs/Beat på vej (P3) * 8. maj 1971 - 21. april 1972 * Palle Aarslev, Hans Otto Bisgaard m.fl.
 • Ungdomsredaktionen (P3) * 1. november 1971 - 31. marts 1973 * Carsten Sommer, Jan Ewens, Peter Ørting, Carsten Overskov, Søren Kragh-Jacobsen m.fl.
 • Rocken Rundt (P3). 9. januar - 16. april 1972. Hans Jørgen Skov, Hans Otto Bisgaard
 • Månehunden (P3) * 13. marts  - 2. oktober 1972 * Lars Gabel
 • Pop Før (P3) * 5. maj 1972 - 30.marts 1973 * Finn Kragerup, Jørgen Mylius, Johannes Rasmussen
 • Beat, Breve og Bisgaard (P3) * 10 maj -6. december 1972 - Hans Otto Bisgaard
 • Hitparaden (P3) * 4. oktober 1972 - 24. april 1973 * Jørgen Mylius
 • Tip-Paraden (P3) * 8. oktober 1972 - 26. Marts 1977 * Jørgen Mylius, Hans Jørgen Skov, Johannes Rasmussen
 • Program 4 i P2 (senere P1): 8. april 1973 - 4. maj 1997. Et hav af værter!
 • Top 30 (P3) * 1. maj 1973 - 27. august 1974 * Jørgen Mylius
 • Top 20 vol. 3 (P3) * 3. september 1974 - 27. marts 1977 * Jørgen Mylius
 • Album top 20 (P3) * 1. januar 1988 - 31. maj 1993. Leif Wivelsted

Andre musikprogrammer i Danmarks Radio 1965-1974

Danmarks radio bragte også andre musikprogrammer end de faste ugentlige programmer og hitlisterne.

DANSK BEAT hed den mest interessante musikudsendelse sidst i 1960'erne. Programmet handlede om dansk beat og havde næsten ugentligt inviteret en dansk beat gruppe i studiet, for at give et bud hvordan de lød lige nu. DANSK BEAT som radioprogram startede tilbage i 1969, nærmere betegnet torsdag den 4. september 1969 (dog under programtitlen Radio Beat). Udsendelserne DANSK BEAT blev produceret, og som regel også optaget, i radiohusets studio 11, København, af Erik Moseholm og senere også af Freddy Hansson m.fl.

Udover udvalgte DANSK BEAT udsendelser, medtager listen nogle forudannoncerede indspilninger med danske og udenlandske grupper for perioden. Alle udsendelser er dokumenteret ved at gennemgå de af danmarks radios trykte programmer som udsendtes til pressen, de såkaldte “hvide programmer”.

Alt dette er samlet af en fyr, der hedder Claus Rasmussen med enkelte tilføjelser af Michael Gorm.Som man vil kunne se blev mange af disse specialprogrammer og koncertoptagelser sendt på P1 og P2. På P3 havde man også spacialprogrammer og musikere i studie (Beatgæst), men i øjeblikket er denne sides redaktør ikke i besiddelse af en samlet oversigt over disse programmer.

Lørdag, 16/10 1965:Pretty Things / Swinging Blue Jeans / Defenders / Peter Belli & The Rivals / Chris Barber & His Jazzband / Kjeld Ingrisch / Det Ny Radiodanseorkester

 • Program titel: Saturday Club (P2)+(P3)
 • Varighed: 120 min (kl. 10.00-12.00)
 • Præsentation: Jørn Hjorting 
 • Annonceret som transmission af BBC’s Lørdagsprogram, denne gang fra København

Søndag 12/12 1965:Donovan

 • Program titel: Donovan - Donovan - Donovan (P2)+(P3)
 • Optaget: Tivolis Koncertsal, København 5/12 1965
 • Varighed: 30 min (20.30-21.00)

Tirsdag 21/3 1967:Cream

 • Program titel: Cream (P1)
 • Optaget: Falkoner Teatret, København 6/3 1967
 • Varighed: 25 min (22.15-22.40)

Mandag 27/3 1967: Jimi Hendrix Experience / Ferre Grignard & His Group / Original X-Rays

Foxy Lady, Hey Joe, Stone Free, Fire, Purple Haze

 • Titlerne er kun for Jimi Hendrix Experience’s sæt
 • Program titel: Teen-agers club (P3)
 • Optaget: Norddeutcher Rundfunk, Hamburg, TYSKLAND 18/3 1967
 • Varighed: 60 min (11.00-12.00)

Lørdag 3/6 1967:Poul Dissing / Harlem Kiddies / Sven Asmussen

 • Program titel: Jazz, beat og folk (P1)
 • Optaget: Studie 2, Danmarks Radio, København
 • Varighed: 60 min (17.00-18.00)
 • Præsentation: Jørgen de Mylius og Kurt Sørensen

Lørdag 1/7 1967:Tommy P’s Studio Group / Hugh Steinmetz’ oktet / Jesper Jensen / Freddy Fræk og hans frækkerter

 • Program titel: Jazz, beat og folk (P1)
 • Optaget: Studie 2, Danmarks Radio,
 • KøbenhavnVarighed: 60 min (17.00-18.00)
 • Præsentation: Jørgen de Mylius og Kurt Sørensen

Onsdag 26/7 1967: Booker T. & The M.G.’s / Markeys / Arthur Conley

 • Program titel: Soul musik (P1)
 • Optaget: Falkoner Teatret, København 5/4 1967
 • Varighed: 25 min (20.55-21.20)

Lørdag 5/8 1967: The Baronets / Cy, Maia & Robert / The Maxwells

 • Program titel: Jazz, beat og folk (P1)
 • Optaget: Studie 2, Danmarks Radio, København,17/7 1969
 • Varighed: 60 min (17.00-18.00)
 • Præsentation: Jørgen de Mylius og Kurt Sørensen

Mandag 25/9 1967: James Brown

 • Program titel: James Brown show (P1)
 • Optaget: Falkoner Teatret, København 17/9 1967
 • Varighed: 50 min (23.10-24.00)

Onsdag 6/3 1968: Young Flowers / Lollipops / Beefeaters / The Clan (med sangerinden Vita) /     Tommy P. Show / Cy, Maia & Robert / The Maxwells

 • Program titel: Beat-aften (P1)
 • Optaget: Falkoner Teatret, København 28/11 1967
 • Varighed: 110 min (19.35-21.25)
 • Præsentation: Jørgen Mylius
 • Note: Cy, Maia & Robert opløstes umiddelbart herefter

Torsdag 30/5 1968: The Fugs

 • Program titel: Tenderness Junction - Et møde med the Fugs da de var i København (P2)
 • Optaget: København, 7/5 1968
 • Varighed: 30 min

Lørdag 17/8 1968:Dandy Swingers med Annisette / Mark Murphy / Radioens Big Band under ledelse af Ib Glindemann

 • Program titel: Big Band Beat Ball (P1)
 • Optaget: Viborg
 • Varighed: 90 min (22.20-23.00 + 23.10-24.00)

Lørdag 24/8 1968:Savage Rose med Annisette / Mark Murphy / Radioens Big Band under ledelse af Ib Glindemann

 • Program titel: Big Band Beat Ball (P1)
 • Optaget: Holsterbro
 • Varighed: 90 min (22.20-23.00 + 23.10-24.00)

Søndag 22/9 1968:The Doors

 • Program titel: The Doors i Danmark (P1)
 • Varighed: 30 min

Lørdag 28/9 1968:Beefeaters / Radiojazzgruppen under ledelse af Palle Mikkelborg

 • Program titel: Beat Ball (P1)
 • Optaget: Frederikshavn
 • Varighed: 90 min (22.20-23.00 + 23.10-24.00)

Lørdag 2/11 1968: Tim Buckley

The Train, Buzzin’ Fly, Strange Feelin’, Gypsy Woman

 • Program titel: Tim Buckley (P1)
 • Optaget: Falkoner Teatret, København, 12/10 1968
 • Varighed: 50 min (23.10-24.00)

Lørdag 23/11 1968: Country Joe & The Fish

 • Program titel: Country Joe & The Fish (P2)
 • Varighed: 50 min
 • Country Joe på plader og i samtale

Søndag 15/12 1968:The Savage Rose

 • Program titel: Den vilde rose (P1)
 • Varighed: 45 min
 • Christian Brad Thomsen taler med Savage Rose

Torsdag 26/12 1968: Teenmakers / Tommy P. Group/ Young Flowers / Knut Kieswetter (D)

 • Program titel: Nordring 68 (P1)
 • Optaget: København
 • Varighed: 60 min (21.00-22.00)
 • Præsentation: Jørgen de Mylius, Hans Jørgen Skov og Bent Schjærff

Torsdag 9/1 1969:Niels Viggo Bentzon & The Maxwells med solist Ingolf Olsen

 • Program titel: Skrankerne brydes (P2) Varighed: 30 min

Søndag 2/3 1969: The Poul Butterfield Blues Band

 • Program titel: The Poul Butterfield Blues Band (P3)
 • Optaget: Tivolis Koncertsal, København 16/1 1969
 • Varighed: 60 min (11.00-12.00)

Fredag 2/5 1969:The Rascalls

 • Program titel: The Rascalls i Falkoner (P3)
 • Optaget: Falkoner Teatret, København 26/2 1969
 • Varighed: 60 min (10.00-11.00)

Torsdag 15/5 1969:Young Flowers

 • Program titel: Young Flowers (P3)
 • Optaget: Jan Ewens’ lejlighed, København Varighed: 30 min (10.30-11.00)
 • Young Flowers spiller på cello, ukuele, blokfløjte, skeer og guitar

Lørdag 2/8 1969:Burnin Red Ivanhoe / Radioens Big Band under Ray Pitt

 • Program titel: Beat & Jazzbeat (undertitel spiller op til dans i studie 3) (P1)
 • Optaget: Studie 2, Danmarks Radio, København Varighed: 50 min (23.10-24.00)
 • Studie vært: Niels Olaf Gudme

Lørdag 16/8 1969:The Maxwells / Torben Hertz’ soul

 • Program titel: Beat & Jazzbeat (undertitel spiller op til dans i studie 2) (P2)
 • Optaget: Studie 2, Danmarks Radio, København Varighed: 50 min (23.10-24.00)
 • Studie vært: Niels Olaf Gudme

Lørdag 23/8 1969: Young Flowers / Radiojazzgruppen

Son Of Folk Music (Radiojazzgruppen), I Can’t Believe It (Young Flowers), The Pusher (Young Flowers), Suite Cosmopolite (Radiojazzgruppen), Drifter’s Escape (Young Flowers), Papa’s Got A Brand New Bag (Radiojazzgruppen), Won’t You Sit Down (Young Flowers)

 • Program titel: Beat & Jazzbeat (undertitel spiller op til dans i studie 2) (P2)
 • Optaget: Studie 2, Danmarks Radio, København, 22/7 1969 Varighed: 50 min (23.10-24.00)
 • Studie vært: Niels Olaf Gudme

Lørdag 30/8 1969: Hurdy Gurdy / The Underground Railroad

 • Program titel: Beat & Jazzbeat (undertitel spiller op til dans i studie 3) (P2)
 • Optaget: Studie 3, Danmarks Radio, København, 7/8 1969 Varighed: 50 min (23.10-24.00)
 • Studie vært: Niels Olaf Gudme

Torsdag 4/9 1969:Burnin Red Ivanhoe

Læg dig kun ned, Ridder Rød, Ksilloy, Ida Verlaine, Fødelandssoldater

 • Program titel: Radiobeat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København Varighed: 30 min

Fredag 12/9 1969:The Maxwells

 • Program titel: Radiobeat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København Varighed: 30 min

Fredag 19/9 1969: High Crossfield

 • Program titel: Radiobeat (P2) Varighed: 30 min
 • Cy Nicklin; Robert Lelievre; Niels “Pind” Petersen; Arne Würgler & Bjørn Uglebjerg

Torsdag 25/9 1969: Young Flowers

Party Beat, Hey Princess, 25 Øre, April ‘68

 • Program titel: Radiobeat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København Varighed: 30 min

Fredag 10/10 1969:Hurdy Gurdy

 • Program titel: Radiobeat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København Varighed: 30 min

Fredag 24/10 1969:Alrune Rod

Alrune rod, Rejsen Hjem, Bjergsangen: Fase 2, Du er så sød

 • Program titel: Radiobeat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København Varighed: 30 min

Torsdag30/10 1969:Alrune Rod

 • Sendt som Mixturkoncert (P2)
 • Optaget: Store Sal, Odd-Fellow Palæet, København, 30/10 1969
 • Varighed: 120 min (20.00-22.00)

Fredag 14/11 1969:Ache

 • Program titel: Radiobeat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København, 8/11 1969 Varighed: 30 min

Fredag 28/11 1969:Delta Blues Band

 • Program titel: Radiobeat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København Varighed: 30 min

Fredag 12/12 1969:The Beefeaters

Little Girl, Meet You There, Morning Blues, Love That Burns

 • Program titel: Radiobeat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København Varighed: 30 min

Fredag 19/12 1969:Day Of Phoenix

 • Program titel: Radiobeat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København Varighed: 30 min

Torsdag 29/1 1970:Days

 • Program titel: Dansk beat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København Varighed: 20 min

Lørdag 7/2 1970: Young Flowers

 • Program titel: Dansk beat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København Varighed: 30 min

Lørdag 14/2 1970:Blue Sun

 • Program titel: Skrankerne brydes - Jazz eller Beat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København Varighed: 30 min

Lørdag 21/2 1970: Pan

 • Program titel: Dansk beat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København 7/1 1970
 • Varighed: 30 min Note: med Niels Skousen (vo)

Søndag 19/4 1970:Young Flowers / Radiobeatgruppen

 • Program titel: Dansk beat (P1)
 • Optaget: Radiohusets Koncertsal, Danmarks Radio, København 1/3 1970
 • Varighed: 90 min
 • Præsentation: Hans Jørgen Nielsen

Fredag 24/4 1970:Alrune Rod

Hej du, Alrune Rod, Bjergsangen

 • Program titel: Dansk beat (P1)
 • Optaget: Radiohusets Koncertsal, Danmarks Radio, København, 1/3 1970.
 • Varighed: 60 minutter.
 • Præsentation: Hans Jørgen Nielsen

Lørdag 23/5 1970:Blue Sun

 • Program titel: Dansk beat (P2)
 • Optaget: Joint-101, Studenterhuset, Bygn.101 E, Polyteknisk Læreanstalt, Lyngby, 16/5 1970.Varighed: 30 minutter

Tirsdag 21/7 1970.: Til Sommerfestival i Thy - 1

 • Varighed: 25 min

Torsdag 23/7 1970: Til Sommerfestival i Thy - 2

 • Varighed: 25 min

Lørdag 8/8 1970: Ginger Baker’s Airforce

 • Program titel: Ginger Baker’s Airforce (P2)
 • Optaget: Falkoner Teatret, København 2/4 1970 Varighed: 50 min (21.10-22.00)

Lørdag 15/8 1970: Pan / Golden Earring (NL) / Gluntan (N) / Carriage Company (B) / Slade (GB) Knut Kiesewetter and his Kay Kays (D) / Made In Sweden (S)

 • Program titel: Radio Nordring, Helgoland - international sommerradio (P1)
 • Optaget: Pop & Beat Koncert, Nordseehalle, Helgoland 15/8 1970
 • Varighed: 90 min (22.20-23.00 + 23.10-24.00) Note: Slade's første optræden i DR.

Lørdag 22/8 1970: Pan

I Can Not Keep From Crying, Big Circus, Ramblin’ Man, Deliverance, If I Was Another Man

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København 10/7 1970 Varighed: 30 min

Onsdag 26/8 1970:Alrune Rod / m.fl.

 • Program titel: Gæster fra Copenhagen Beat Festival 70, K.B.Hallen, København (P3)
 • Optaget: Copenhagen Beat Festival 70, K.B. Hallen, København, 20-22/8 1970.
 • Varighed: 45 min
 • Alrunes Rod Optaget 21/8 1970

Søndag 30/8 1970:Hair

 • Program titel: Dansk beat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København Varighed: 30 min

Tirsdag 1/9 1970:Furekåben 1

 • Program titel: Furekåbens sange 1 (S) (P2) Varighed: 30 min
 • Producer: Thorkild Knudsen

Tirsdag 15/9 1970.:Furekåben 2

 • Program titel: Furekåbens sange 2 (S) (P2) Varighed: 30 min
 • Producer: Thorkild Knudsen

18/9 1970: Mick Jagger spiller Rolling Stones for Hans Jørgen Skov

 • I forbindelse med Rolling Stones'  danske koncerter i september 1970, havde Hans Jørgen Skov Mick Jagger i studiet. Jagger udvalgte sine Stones-favoritter og snakkede med Hans Jørgen om at skrive sange mm. Udsendelsen kan lånes på casettebånd af Michael Gorm

Tirsdag 22/9 1970: Rainbow Band

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København. Varighed: 30 min. Med Lars Bisgaard (vo)

Tirsdag 29/9 1970:Furekåben 3 

 • Program titel: Furekåbens sange 3 (S) (P2) Varighed: 30 min
 • Hans Vinding solo i studiet Producer: Thorkild Knudsen

Fredag 2/10 1970: Leonard Cohen & The Army

 • Sendt som Leonard Cohen på Isle of Wight
 • Optaget: Isle of Wight Festival, East Afton Farm, IOW, England 30/8 1970
 • Varighed: 45 min (19.15-20.00)

Tirsdag 20/10 1970:Days

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København 29/7 1970. Varighed: 30 min

Tirsdag 27/10 1970: No Name

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København. Varighed: 30 min

Fredag 30/10 1970:Hurdy Gurdy

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København 16/7 1970. Varighed: 30 min

Tirsdag 17/11 1970:Burnin Red Ivanhoe

 • Program titel: Dansk beat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København 12/8 1970. Varighed: 30 min
 • BRI er Karsten Vogel, Kim Menzer, Bo Thrige Andersen, Jess Stæhr & Ole Fick

Søndag 29/11 1970: Gasolin’

I Wanna Know, Please Take It Easy, Harry The Loverman, Speedbus

 • Program titel: Dansk beat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København, 13/10 1970. Varighed: 30 min
 • Note: med Bjørn Uglebjerg (dr) - Første Gasolinoptræden i radioen

Tirsdag 8/12 1970:Thors Hammer

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København 29/10 1970. Varighed: 30 min

Tirsdag 15/12 1970: Hot Tuna / John Mayall / Canned Heat

 • Program titel: En slags blues-koncert. Varighed: 30 min

Tirsdag 22/12 1970:Jens, Rudolph, Ken & Flop

 • Program titel: Dansk beat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København. Varighed: 30 minutter
 • Jens Dahl (g); Rudolph A. Hansen (g, vo); Ken Gudman (dr) & Per “Flop” Hansen (b.vo)

Fredag 22/1 1971:Kajs Camping

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København. Varighed: 30 min

Fredag 5/2 1971: Blues Addicts

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København. Varighed: 30 min

Fredag 12/2 1971: Blue Sun

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København. Varighed: 30 min

Fredag 19/2 1971: Rainbow Band

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København 25-26 januar 1971 Varighed: 30 minutter
 • Med Allan Mortensen (vo)

Fredag 26/2 1971:Peter Thorup & Alexis Korner

 • Program titel: Dansk engelsk duo (S?) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København 27/1 197. Varighed: 30 minutter

Fredag 19/3 1971:Blast Furnace

 • Program titel: Dansk beat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København.Varighed: 30 minutter

Onsdag 24/3 1971: Skousen & Ingemann / Day Of Phoenix

Paradox (Day Of Phoenix), Svært at nå frem (Skousen & Ingemann), Glass Wall (Day Of Phoenix), Isabel (Skousen & Ingemann), Tick-Tack (Day Of Phoenix), Herfra hvor vi står (Skousen & Ingemann), Cellophane (Day Of Phoenix), Tired Old Man (Day Of Phoenix)

 • Program titel: Komsammensurium (S) del 1 af 3 (P1)
 • Optaget: Radiohusets Koncertsal, Danmarks Radio, København,25/1 1971. Varighed: 90 min

Fredag 26/3 1971:Alrune Rod

Hej Du, Jeg føler dig mere

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København. Varighed: 30 minutter

Fredag 2/4 1971:Dr. Dopojam

 • Program titel: Dansk beat (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København. Varighed: 30 minutter

Fredag9/4 1971: Culpeper’s Orchard

 • Program titel: Radiobeat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København. Varighed: 30 minutter

Fredag 16/4 1971:Dødens Pølse

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København. Varighed: 30 minutter
 • Aske Bentzon (fl); Carsten Lund (g); Flemming Quist Møller (dr); Stig Møller (g); Klavs Nordsøe
 • (perc); Christian Sievert (g).

Mandag 10/5 1971: Rainbow Band / No Name 

 • Program titel: Komsammensurium (S) del 2 af 3 (P1) 
 • Optaget: Radiohusets koncertsal, Danmarks Radio, København, 71.02.16.Varighed: 80 min

Tirsdag 11/5 1971:Røde Mor / Slumstormerne / Skousen & Ingemann / Benny Holst / Gunder Hägg / m.fl.

 • Program titel: Politisk Rock (S?) (P2)
 • Optaget: Studenterforeningen, Husets bogcafé, København 2-3 maj 1971 Varighed: 40 min (20.25-21.05)

Søndag 23/5 1971:Hurdy Gurdy / Skousen & Ingemann

 • Program titel: Komsammensurium (S) del 3 af 3 (P2)
 • Optaget: Radiohusets koncertsal, Danmarks Radio, København 23/3 1971 Varighed: 60 minutter

Søndag 22/8 1971:Sebastian

 • Program titel: Sebastian (P3)
 • Optaget: Multi-Musik-Festival 71, Forsamlingsbygningen, Horsens 20/7 1971 Varighed: 20 min

Søndag 5/9 1971:Furekåben / Hasse & William

 • Program titel: Dansk folkelighed i 70’erne, dagbogsblad fra foråret 71, ved Erik Thygesen (S) (P2)Varighed: 30 min

Mandag 20/9 1971: Jim Morrison

 • Program titel: Jim Morrison in memorian (S?) (P1)Varighed: 45 min
 • Christian Brad Thomsen interviewer Jim Morrison

Fredag 29/10 1971.:Ache

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København 1/7 1971. Varighed: 30 min

Fredag 5/11 1971:Alrune Rod

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: live. Varighed: 30 min

Fredag 3/12 1971:Alrune Rod

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: live. Varighed: 30 min

Fredag 10/12 1971:Gnags

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: live.Varighed: 30 min

Fredag 17/12 1971:Hurdy Gurdy / Blast Furnace

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: live. Varighed: 30 min

Fredag 31/12 1971:Gasolin’

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, KøbenhavnVarighed: 30 min
 • Med Ken Gudman (dr)

Fredag 7/1 1972: Den Flyvende Kuffert / Den Gamle Mand og Havet

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: live. Varighed: 30 min

Fredag 14/1 1972: Den Gamle Mand og Havet

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: live. Varighed: 30 min

Fredag 21/1 1972: Sume

 • Program titel: Grønlandsk Beat (S) (P2). Varighed: 30 min

Fredag 28/1 1972: Gnags

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: live. Varighed: 30 min

Lørdag 20/5 1972: Grateful Dead

Bertha, Me & My Uncle, Mister Charlie, You Win Again, Black Throated Win, Don’t Expect No Help at All, Me & Bobby McGhee, Cumberland Blues, Playin’ In The Band, El Paso, Going Down The Line. Casey Jones. Truckin’. Dark Star. Sugar Magnolia. Good Lovin’. Going Down The Road Feelin’ Bad. Not Fade Away, One More Saturday Night

 • Program titel: Grateful Dead i Tivolis Koncertsal (S) (P2)
 • Optaget: Tivolis Koncertsal, København, 17/4 1972. Varighed: 160 min (21.20-24.00)

Fredag  15/9 1972: Smile

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København, 72.05.29.Varighed: 30 min

Fredag  29/9 1972: Whiter Shade

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København. Varighed: 30 min
 • Tim Stahl (org, vo);Claus Nielsen (g);Steffan Ring (sax, fl, vo);Erik Falk (b) og Gert Smedegård

Fredag 6/10 1972: Gnags

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Ribe. Varighed: 30 min

Lørdag 7/10 1972: Tasavallan Presidenti

 • Program titel: Finsk beat (S) (P2)
 • Optaget: live Multi-Musik-Festival 72, KIF Hallen, Kolding, 25/6 1972. Varighed: 60 min.
 • Eero Raittinen (vo); Jukka Tolonen (g); Måns Groundstroem (b); Pekka Pöyry (sax, fl); Vesa Aaltonen (dr)

Fredag 13/10 1972: Dr. Dopojam

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Danmarks Radio, København. Varighed: 30 min

Fredag 20/10 1972: Midnight Sun

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: live Multi-Musik-Festival 72, Kolding, 21/6 1972. Varighed: 30 min

Fredag 3/11 1972: Blue Sun

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: live Multi-Musik-Festival 72, Kolding, 20/6 1972. Varighed: 30 min

Fredag 10/11 1972: Blue Sun

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: live, en fortsættelse af programmet 3/11 1972. Varighed: 30 min

Fredag 15/11 1972: Gry / Alrune Rod / Musikpatruljen / TømrerClaus / m.fl.

 • Program titel: Tendenser i Rockmusikken. Varighed: 30 min

Lørdag 2/12 1972: Gasolin / Skjald

 • Program titel: Tematrip (S) (P2)
 • Optaget: Studie 2, Danmarks Radio, København. Varighed: 60 min

Fredag 8/12 1972: Agitpop

 • Program titel: Musik & Politik (S) (P2)
 • Optaget: Multi-Musik-Festival 72, Industrien, Kolding 25/6 1972. Varighed: 30 min

Fredag 15/12 1972: Røde Mor

 • Program titel: Musik & Politik (S) (P2)
 • Optaget: Multi-Musik-Festival 72, Industrien, Kolding 25/6 1972. Varighed: 30 min

Fredag 29/12 1972: Agitpop / Røde Mor / Dansk Undergrundskonsortium

 • Program titel: Musik & Politik (S) (P2)
 • Optaget: Multi-Musik-Festival 72, Industrien, Kolding 25/6 1972. Varighed: 30 min

Lørdag 6/1 1973: Røde Lue / Agitpop / No Name

 • Program titel: Tematrip (S) (P2)
 • Optaget: studie 2, Danmarks Radio, København 11/12 1972. Varighed: 60 min

Lørdag 3/2 1973:  Kajs Camping / Sebastian / Tango Mobutos Bongo Bongo Band

 • Program titel: Tematrip (S) (P2)
 • Optaget: Studie 2, Danmarks Radio, København, 18/12 1972. Varighed: 60 min

Søndag 18/3 1973: Soft Machine

 • Program titel: Soft Machine live i London (P3)
 • Optaget: London, England. Varighed: 30 min

Fredag 11/5 1973: Days

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2). Varighed: 30 min

Mandag 11/6 1973: Coronarias Dans / Allan Botschinskys Sekstet / Secret Oyster

 • Program titel: Elektrisk dansk musik (S) (P1)
 • Optaget: Radiohusets koncertsal, DR, København, 16/11 1972. Varighed: 90 min
 • Producer: Erik Moseholm
 • Coronarias Dans er: Kenneth Knudsen; Peter Friis Nielsen; Ole Streenberg
 • Botschinskys Sekstet er: Ole Kock Hansen; Thomas Clausen; Ole Streenberg; Kaspar WindingNiels-Henning Ørsted Pedersen; Allan Botschinsky
 • Secret Oyster: Karsten Vogel; Kenneth Knudsen; Claus Bøhling; Bo Stief; Bo Thrige Andersen

Søndag 22/7 1973: Stig Møller & Peter Ingemann

 • Program titel: Hippieefterklang (P3). Varighed: 50 min (10.30-11.20)
 • Annonceret som Hvad blev der af ideologien bag hippiebevægelsen, med musik af SM & PI

Fredag 3/8 1973: Engine

 • Program titel: Dansk Jazz/Beat (S) (P2). Varighed: 30 min

Fredag 14/9 1973: Culpeper’s Orchard

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)Annonceret som: Dansk rock, i dagspressen
 • Optaget: Roskilde Festival, Roskilde, 30/6 1973. Varighed: 30 min

Fredag 21/9 1973: Swing Jørgens Rytmecirkus

 • Program titel: Dansk jazz (S) (P2)
 • Optaget: Roskilde Festival, Roskilde, 29/6 1973. Varighed: 30 min

Fredag 28/9 1973: Burnin Red Ivanhoe

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)Annonceret som: Dansk rock, i dagspressen
 • Optaget: Roskilde Festival, Roskilde, 30/6 1973. Varighed: 30 min

Lørdag 6/10 1973: Hooloa Bandoola Band

 • Program titel: Hvad synger de om ? (S) (P1)+(P3)
 • Optaget: Studie 2, Danmarks Radio, København. Varighed: 40 min (22.20-23.00)

Lørdag 27/10 1973: Jackie Boo Flight / John Nørgaard

 • Program titel: Hvad synger de om (P3)
 • Optaget: Trinbrættet, Århus. Varighed: 40 min (22.20-23.00)

Fredag 9/11 1973:  De fortabte spillemænd

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Studio 2, Danmarks Radio, København. Varighed: 30 min

Lørdag 17/11 1973: Røde Mor

 • Kom ned, Rotten, Hotel España, Pamper, Jeg har ikke en chance, Hammer og segl, Internationale
 • Program titel: Hvad synger de om ? (S) (P1)+(P3)
 • Optaget: Studio 2, Danmarks Radio, København. Varighed: 40 min

Søndag 16/12 1973:  Jimi Hendrix

 • Program titel: Jimi Hendrix - en sexmyte (P1)+(P3)Varighed: 50 min
 • Af og med Helle Hellmann, Henrik Holt-Larsen & Eva Steinø

Fredag 4/1 1974: Canned Heat

 • Program titel: Amerikansk rock i Roskilde (S) (P2)
 • Optaget: Roskilde Festival, Roskilde, 29/6 1973. Varighed: 30 min

Lørdag 12/1 1974: Jan Toftlund / Lone Kellermann & Blues Power

 • Program titel: Hvad synger de om ? (S) (P3)
 • Optaget: Studio 2, Danmarks Radio, København, 22/10 1973. Varighed: 40 min

Lørdag 2/2 1974: Poul Dissing / Trille

 • Program titel: Hvad synger de om ? (S) (P1)+(P3)
 • Optaget: Studio 2, Danmarks Radio, København. Varighed: 40 min

Fredag 8/3 1974: Midnight Sun

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)
 • Optaget: Roskilde Festival, Roskilde, 29/6 1973. Varighed: 30 min

Fredag 15/3 1974: Blue Sun

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2)Varighed: 30 min
 • Med Lone Kellermann (vo)

Fredag 29/3 1974:  Alrune Rod

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2). Varighed: 30 min

Onsdag 8/5 1974: Fujara

 • Program titel: Danskrokken (S) (P2). Varighed: 30 min

Onsdag 5/6 1974:  Dr. Dopojam

 • Program titel: Dansk beat (S) (P2). Varighed: 30 min

Lørdag 3/8 1974: Røde Wilfred / Jan Toftlund / Søren Sidevind / Røde Mor

 • Program titel: Rød musik (S) (P2)
 • Optaget: Multi-Musik-Festival 74, Randers. Varighed: 40 min

Danske TV-programmer med musik 1966-1974

...og hvad så vi så af musik i fjernsynet?Nedenstående liste er for en stor dels vedkommende igen udarbejdet af Claus Rasmussen - og atter med enkelte tilføjelser af Michael Gorm.

Flere danske og udenlandske grupper trådte frem på fjernsynet i tresserne og halvfjerserne. Her er samlet en del af udsendelserne. Mange udsendelser er dokumenteret ved at gennemgå de af danmarks radios trykte programmer som udsendtes til pressen, de såkaldte “hvide programmer”.

9/9 1956: Ungdommen slår sig løs 

 • Jam-session med Jitterbug-indslag under medvirken af Jazz-entusiaster og dansere. Mon Jan Enevoldsen så denne udsendelse ude på Amager?

1957-1963: Pladeparade med Otto Leisner                  

26/6 1961: Hvorfor ballade?

 • Rock and Roll danseaftener i EnhaveParken - 40. minutter. Produceret af gode gamle Mogens Vemmer

20/1 1962: TV i Tivoli

 • The Clifters spiller "Django"

 5/12 1964: Se hvad I vil

 • Underholdningsprogram for teenagere. Peter Belli i Hit House med sangene House Of The Rising Sun og Giddy Up A Ding-Dong. Producent Per B. Rasmussen (Ikke Per Berga!)

29/1 1965: Focus

 • Et ungdomsmagasin. I denne udgave med undertitlen "Musik skal der til". Musikken var i dette tilfælde leveret af de danske pigtrådsgrupper The Needles, The Lennons, The Black Beats og The Rollings. Producer var Palle Holgersen.

1/5 1965: Møde med The Rolling Stones

 • Reportage om Rolling Stones' beøg i Danmark og Sverige. Produceret af Mogens Vemmer. 23 minutter

15. januar 1966 sendtes programmet "Klar i studiet" for første gang. Programmet var det første egentlige faste musikprogram for de unge. Et Caféprogram med Palle Holgersen som konferencier og bl.a. Jørgen Ifversen, der interviewede repræsentanter fra det unge publikum. Derudover var der musikalsk optræden med nye primært danske jazz- pop og rockgrupper først med Tom Wilkes orkester og siden Tommy P's Studiegruppe som husorkester. Fra Januar 1967 skiftede programmet titel til Toppop og nu kom der mere udenlandsk musik i programmet, der indtil januar 1969 fortsat havde Palle Holgersen som vært. Han blev afløst af Carsten Overskov, som kørste programmet til det stoppede i juli 1970. Nyt fast magasin blev herefter Jazz/Beat-magasinet (sept 1970), der blev præsenteret af Edmondt Jensen. Sidste program blev sendt august 1973. Herefter var der i mange år ingen faste musikmagasiner for rockmusikken, men mange portræt- og featuresprogrammer. Derfor stopper oversigten i 1973. Listen nedenfor indeholder (af redaktøren) udvalgte udsendelser. Den komplette liste befinder sig i biblioteket i Georgsgade.

Lørdag 15/1 1966: Klar i Studiet 

 •  Matadorene, Anisette, Joe E Carter Group, Hanne & Los Flamingos m.fl.
 •  Studie 5 i TV Byen Gladsaxe 3/1 1966
 •  Produktion: Palle Holgersen (45 minutter)

Lørdag 26/3 1966: Klar i Studiet

 • Tony & The Diamonds, Birgit Lysager,Free Wheelings, The Mods, The Defenders m.fl.              
 • Direkte transmission fra Casinostudiet i Århus                                                          
 • Produktion: Palle Holgersen (45 minutter)

Lørdag 16/4 1966: Klar i Studiet

 • The Checkpoints, Jimmy Scott, The Caretakers, Melvis & His Gentlemen, The Zorros, Dandy Swingers, Larry Finnegan m.fl.
 • Studieoptagelse Studie 3 2-3/4 1966
 • Produktion: Palle Holgersen (45 minutter)

30/4 1966: 48 timer med Peter Belli & Rivalerne

 • Produceret af Carsten Fisher og Palle Holgersen (32 minutter)

Lørdag 21/5 1966: Klar i Studiet

 • The Red Squares, The Rocking Ghosts, The Scarlets, Peter Abrams (Abrahamsen) m.fl.
 • Studieoptagelse 16/5 1966
 • Produktion: Palle Holgersen (45 minutter)

Lørdag 4/6 1966: Klar i Studiet

 • The Hitmakers, The Lions, The Woodoo-ballet, Gonks m.fl.
 • Studieoptagelse fra TV-byen 17/5 1966
 • Produktion: Palle Holgersen (45 minutter)

Lørdag 18/6 1966: Klar i Studiet

 • Sir Henry & His Butlers, The Meteors, The Cocneys m.fl.
 • Optaget i TV-byen 18/5 1966
 • Produktion: Palle Holgersen (45 minutter)

27/6 1966: Ung sommer

 • Direkte transmission fra havnen i Rørvig. Med bl.a. The Defenders, Melvis & His Gentlemen, Rock-Nalle og Hootenanny Singers
 • Produceret af Palle Holgersen, Åse Schmidt, Claus Jacobsen og Jan Arentz (40 minutter)

29/6 1966: En aften i Tivolis Vise-Vers Hus

 • Optagelse fra Tivoli 3/6 1966. Med bl.a. Ballalajka-Kvartetten, Cy Maia & Robert, Per Dich og Frode Veddinge
 • Producer Sten Bransen (25 minutter)

Lørdag 1/10 1966: Klar i Studiet

 • Sonny & Cher, Walker Brothers, The Caravans, Cy Maia & Robert & Robert
 • Studieoptagelse 10/9 1966. Alle Hovednavne optrådte med Play Back
 • Produktion: Palle Holgersen (45 minutter)

Lørdag 28/1 1967: Toppop

 • Med Manfred Mann, Tommy P's Studiegruppe 
 • Produktion: Palle Holgersen og Mogens Vemmer (25 minutter)                            

Lørdag 4/3 1967: Toppop

 • Med The Defenders, The Hitmakers
 • Produktion:Palle Holgersen og Mogens Vemmer (25 minutter)

Lørdag 15/4 1967: Toppop

 • Tom Jones
 • Studieoptagelse fra TV-Byen
 • Produktion: Palle Holgersen og Mogens Vemmer (25 minutter)

Lørdag 8/7 1967: Toppop

 • Cy Maia & Robert
 • Studieoptagelse fra TV-Byen
 • Produktion: Palle Holgersen og Mogens Vemmer (25 minutter)

10/7 1967: Folkesangere 1

 • Med Per Dich, Cæsar, Freddy Fræk, Poul Dissing m.fl.
 • Producent: Sten Bramsen.(30 minutter)

15/7 1967: Folkesangere 2

 • Med Dave Swarbrick, Marc Sullivan, Bert Jansch m.fl.
 • Producent Sten Bramsen (30 minutter)

Lørdag 22/7 1967: Toppop

 • The Move
 • Studieoptagelse fra TV-Byen 20/5 1967
 • Produktion: Palle Holgersen og Mogens Vemmer (25 minutter)

Lørdag 5/8 1967: Toppop

 • Chris Farlowe, The Beefeaters
 • Studieoptagelse fra TV-Byen  3/8 1967
 • Produktion: Palle Holgersen og Mogens Vemmer

16/9 1967: U-67

 • Et program om Love-in og begrebet Psykedelic. Med bl.a. The Beefeaters
 • Vært: Aase Schmidt. 25 minutter.

18/9 1967: En aften Med Tom Lehrer 

 • Optagelser fra Studenterforeningen 5/9 1967. Præsenteret af Marianne Drewes. 50 minutter.

Lørdag 23/9 1967: Toppop

 • The Clan og John Mayall's Bluesbreakers
 • Studieoptagelse fra TV-Byen
 • Palle Holgersen og Mogens Vemmer (25 minutter)

Lørdag 11/11 1967: Beat

 • Med Flowerpotmen, The Maxwells, Sam & Dave
 • Indspillet: Studieoptagelse fra TV-Byen
 • Produktion: Sten Bramsen (30 minutter)

Lørdag 11/11 1967: Toppop

 • Med Cream og The Hitmakers
 • Indspillet: Studieoptagelse fra TV-Byen
 • Produktion: Palle Holgersen og Mogens Vemmer (25 minutter)

Lørdag 2/12 1967: Toppop

 • Med Arthur Brown, The Foundations, The Kinks
 • Indspillet: Studieoptagelse fra TV-Byen (Arthur Brown) samt TV-klip (de øvrige)
 • Produktion: Palle Holgersen og Mogens Vemmer

Lørdag 26/12 1967: Toppop - Årskavalkade

 • Med klip fra årets udsendelser
 • Produktion: Palle Holgersen og Mogens Vemmer (40 minutter)

Søndag 27/12 1967: The Beatles Magical Mystery Tour

 • Den danske titel: Beatles forunderlige rejse. 60. minutter. Vist i s/h udgaven.

28/12 1967: Discorama

 • En plade-cocktail rustet sammen af Otto Leisner og Inger Stilling efter samme koncept som Pladeparade. Med bl.a. Cæsar, The Beatles og Red Squares (30 minutter).

Lørdag 10/2 1968: Toppop

 • Med Four Roses, Hansson & Karlsson og Baronets Indspillet: Club In, Cirklen, Odense, 9/2 1968. Varighed: 25 min
 • Produktion: Palle Holgersen

Lørdag 24/2 1968: Toppop